Soluții inovatoare de digitalizare pentru companii
electronic certificate article
Quick Tips

Înțelegerea nevoii de certificate electronice pentru facturarea prin RO eFactura

În domeniul transformării digitale, adaptarea la noile cerințe este esențială pentru afacerile care doresc să fie eficiente și conforme cu legislația în vigoarei. O întrebare pertinentă pentru multe companii românești ține de necesitatea unui certificat electronic pentru trimiterea facturilor prin RO eFactura. Acest articol își propune să clarifice această cerință, detaliind pașii necesari și cumaceștia pot fi simplificați pentru afacerea dumneavoastră.

RO e Factura AI 1

Pasul 1: Înțelegerea mandatului certificatelor electronice

Certificatele electronice sunt obligatorii pentru reprezentanții legali sau persoanele împuternicite dintr-o companie. Acestea sunt necesare pentru autentificarea identității expeditorului și asigurarea integrității datelor în tranzacții.

RO e Factura AI 2

Pasul 2: Declararea și integrarea API

Este vital să declari semnătura electronică pe site-ul ANAF (fiecare companie trebuie să-și înregistreze spațiul SPV, iar înregistrarea se face pe baza Certificatului Electronic). Dacă compania alege să simplifice trimiterea facturilor electronice către sistemul RO eFactura, atunci trimiterea automată este strict legată de același Certificat Electronic și expeditorul îl integrează în API (conexiune securizată cu sistemul eFactura RO). Acest lucru asigură că procesul tău de facturare este recunoscut de autoritățile fiscale.

RO e Factura AI 3

Pasul 3: Simplificarea procesului cu Infinite

Parteneriatul cu Infinite poate simplifica foarte mult această procedură. Infinite are integrare API prestabilită cu ANAF, facilitând un onboarding mai ușor pentru companie.

RO e Factura AI 4

Pasul 4: Configurare obligatorie cu certificatul tău electronic

Configurarea fiecărei companii cu certificatul său electronic specific, așa cum este declarat pe site-ul ANAF, este un pas crucial, legând facturile companiei de entitatea juridică corectă.

RO e Factura AI 5

Pasul 5: Avantajul configurării unice

Cu Infinite, o configurare inițială care implică un certificat electronic, o adresă de email specifică și o configurare unică duce la un proces de facturare automatizat, eliminând necesitatea repetării.

Concluzie

Necesitatea unui certificat electronic pentru RO eFactura, deși inițial poate părea descurajantă, fiind abordată corect, se transformă într-un  avantaj operațional. Parteneriatul cu Infinite simplifică conformitatea legală și sporește eficiența.