Solutii inovante de digitalizare pentru companii
News & Events

Modalitatea automatizata a schimbului de documente

In procesul lantului de aprovizionare intre partenerii comerciali, are loc un schimb multiplu si constant de documente diverse.

Transformarea acestui proces prin procesare electronica a documentelor, devine mai eficienta imbunatatind transmiterea facturilor, iar forma documentelor va elimina eventualele erori facute in timpul introducerii manuale a datelor.

Mediul de business din zilele noastre urmareste metodele de tranzactie standardizate cum este cel al schimbului electronic de date (EDI), pentru un transfer sigur si rapid de date intre partenerii de afaceri. Aceste mecanisme sunt utilizate in principal in relatiile comerciale (documente de comanda, facturi electronice, etc), unde volumul documentelor este cel mai mare.

Infinite IT Solutions este o companie recunoscuta ca fiind un bun integrator de sisteme, lider EDI in Europa si in Orientul Mijlociu. Infinite EDI Suite a fost implementat cu succes automatizarea schimbului de documente la cele mai mari lanturi de retail si furnizori din Europa si Tarile din Golf.

Infinite EDI Suite acceptă mai multe moduri de integrare, bazate în principal pe API-ul de protocoale în timp real, dar și alte metode, inclusiv AS2 sau P2P. Acesta conduce la un flux constant de mesaje, validări încorporate pentru a elimina erorile în timpul procesării (import electronic, validare).

Beneficii ale sistemului electronic pentru lanțurile de aprovizionare

Prin implementarea Infinite EDI Suite, partenerii obțin avantaje de cost și optimizarea proceselor. Cele mai importante avantaje sunt:

  • eliminarea inserării manuale repetate ale acelorași date prin încarcarea automata (importarea) in sistemul informatic al destinatarului;
  • reducerea numarului de erori din documentele care sunt validate în termeni formali și contabili, chiar inainte de a fi transmise destinatarului;
  • creșterea vitezei de transmitere a documentelor către destinatar;
  • standardizarea formatului de date datorita mesajelor EDI, sunt inteligibile pentru toate parțile implicate în schimbul de date și nu necesita adaptarea sistemelor la condițiile stabilite de contractantii individuali;
  • comunicare mai rapida cu partenerii de afaceri, indiferent de locația geografica și de fusul orar;
  • nu se limitează la niciun sistem specific, Infinite EDI Suite accepta orice metode de integrare, facand implementarea EDI o sarcina ușoara pentru partenerii de afaceri.

Infinite EDI Suite va permite sa reduceti semnificativ numarul de operatori care efectueaza sarcini legate de primirea si procesarea documentelor. Cu ajutorul Infinite EDI Suite, furnizorii si cumparatorii isi pot imbunatati procesul de afaceri si pot consolida relatiile de afaceri.