Automatizarea schimbului de documente cu diversi parteneri de business nu mai este o alternativa, ci o necesitate de business. Totusi aceasta ar trebui precedata de o analiza pentru minimizarea obstacolelor tehnologice interne si externe si eventualul lor impact asupra afacerii.
Pentru a alege sistemul corect pentru integrare sau furnizorul de EDI care va ajuta sa va indepliniti acest scop, va propunem sa cititi 5 intrebari si raspunsuri cheie:
1. Ce tip de solutie EDI este cea mai avantajoasa?
O solutie EDI (schimb electronic de date) dedicata profilului companiei va asigura compania de beneficii deoarece solutia va fi adaptata nevoilor. Avantajul acestei solutii este marimea adaptabila a proiectului, datorita solutiei in cloud. Afacerea creste, insa compania nu este nevoita sa investeasca in servere sau alte materiale hardware. Folosirea solutiilor noi de integrare precum API este una dintre optiuni. Sistemul integratorului ar trebui sa poata folosi diverse metode de integrare pentru a se potrivi cu capacitatea tehnica a partenerilor.
2. Care este modelul de pret?
Afacerile evolueaza rapid, iar seletarea viitorului integrator partener ar trebui corelata cu mai multe variante de pret. Asigurati-va ca acea analiza include si costul pentru adaugarea noilor parteneri in sistemul automatizat. Modelul preferat de majoritatea providerilor EDI este: platiti ce folositi – practic companiile platesc costuri mari per document. Asigurati-va ca pretul per mesaj EDI este pret de document si nu pret de linie pe document (care este dificil de urmarit/calculat si deloc atractiv pentru companie).
3. Care sunt beneficiile folosirii solutiilor EDI?
Capacitatea folosirii EDI deschide multe usi. Ajuta la imbunatatirea operatiunilor cu partenerii existenti, de asemenea ajuta la obtinerea mai multor clienti si intrarea pe piete noi/in alte tari. Prin implementarea serviciilor EDI corecte de catre un integrator cu experienta va ajuta sa obtineti beneficii pe termen lung prin cresterea prestigiului si a competitivitatii companiei. O companie care opteaza pentru schimb electronic de documente devine credibila in fata partenerilor de business si mai ales a clientilor globali. Numarul erorilor se va reduce, iar datele introduse in sistem vor fi mai corecte, procesele optimizate si standardizate ceea ce va salva timp si bani.
4. Experienta providerului EDI
Prin alegerea viitorului integrator, ar trebui sa ii verificati experienta, competentele si referintele pentru a evita probleme de implementare si post-implementare, precum si standardele SLA si matricea RACI. Infinite IT Solutions a fost fondat in 2002 si si-a castigat pozitia in domeniul integrarii, al fluxului de documente, al arhivarii documentelor, al solutiilor in cloud si al suportului post-vanzare prin pachetele de servicii Paperless Infinite Suite – un set de solutii IT care elimina hartia in cadrul proceselor de business intre parteneri si imbunatateste procesele zilnice. Principala activitate o reprezinta integrarile B2B prin utilizarea solutiilor IT cele mai recente – precum standardele API sau alte metode de integrare dorite de catre companii. Infinite IT Solutions lucreaza cu mai mult de 3000 companii in 31 tari si sustine business-ul indiferent daca acestia sunt clienti globali sau companii mici.
5. Cat dureaza implementarea unei platforme EDI?
Aceasta intrebare ar trebui adresata viitorului provider EDI. La Infinite IT Solutions lucreaza mai mult de 300 experti IT dedicati, pasionati, cu experienta si flexibilitate in functie de fiecare piata – platforma suporta peste 200 de formate diferitee de fisiere, toate standardele EDI principale precum si multe cerinte individuale precum integrarile P2P. Toate acestea, pe langa standardele API, pot garanta ca Infinite IT Solutions poate sustine implmenetari conform standardelor de calitate si cu un impact minim asupra companiei.