Solutii inovante de digitalizare pentru companii
News & Events

Simplificarea conformității RO e-Factura: Infinite îți oferă soluția completă

În peisajul de afaceri actual care evoluează rapid, esențială devine conformitatea cu modificările de reglementare. În lumea tranzacțiilor business-to-business (B2B) din România, viitorul sistem obligatoriu de facturare electronică, cunoscut sub numele de RO e-Factura, va deveni factorul care va schimba jocul. În calitate de Marketing Manager la Infinite, o companie care oferă soluții IT clienților B2B de pe piețele din România și Ungaria, sunt încântat să-ți comunic cum te putem ajuta să navighezi fără probleme pe acest teren complex.

RO eFactura – Deadline-ul este aproape

Începând cu 1 ianuarie 2024, va fi pus în aplicare sistemul RO e-Factura, care va solicita întreprinderilor să adopte facturarea electronică. Cu toate acestea, respectarea acestui nou regulament nu este atât de simplă pe cât ar părea. Nu este vorba doar despre formatarea facturilor în XML UBL standard – merge vorba despre un proces complex care implică mai mulți pași. Iată o scurtă prezentare generală a procesului:

  • Trimiterea XML UBL către o platformă desemnată: Trebuie să trimiți facturile către o platformă desemnată aprobată de autorități.
  • Conexiune automată prin API-uri: Stabilirea unei conexiuni automate prin API-uri este crucială pentru schimbul eficient de date.
  • Descărcarea facturilor „aprobate” în format tehnic (XML Zip): Odată ce facturile sunt aprobate, acestea trebuie descărcate într-un format tehnic specific.
  • Arhivarea într-o arhivă electronică: Factura fiscală legală în sistemul RO e-Factura are formatul XML zip. Prin urmare, arhivarea tuturor tranzacțiilor într-o arhivă electronică este esențială pentru conformitate.

Soluția completă Infinite

Pentru a vă face tranziția către conformitatea RO e-Factura cât mai lină posibil, în joc intervine Infinite. Înțelegem că conformitatea reprezintă mult mai mult decât simpla formatare a fișierelor XML. Echipa noastră este pregătită să vă asiste cu întregul proces:

  1. XML Formatare: Încă lucrați la punerea în ordine a fișierelor XML?Vă putem ajuta să eficientizați acest aspect al procesului.
  2. Racordare automată prin API-ul ANAF: Infinite se ocupă de stabilirea unor conexiuni sigure și eficiente cu platforma RO e-Factura.
    Obține o soluție testată, care funcționează așa cum trebuie!!
  3. Descărcarea facturilor aprobate: Vom asigura descărcarea facturilor „aprobate” în formatul pus la dispoziție de RO eFactura. Fișierul zip XML al facturii fiscale este descărcat automat de către Infinite și convertit in PDF (format lizibil pentru a respecta regulile fiscale ale facturilor electronice).
  4. Arhiva electronică: Arhivarea tuturor tranzacțiilor nu este doar o cerință de reglementare, ci și o practică esențială pentru înregistrările de business. Te vom ajuta să menții o arhivă electronică conformă.

Alege Infinite în calitate de furnizor de puncte de acces PEPPOL și emite facturi electronice conforme cu legea. La Infinite, suntem dedicați furnizării unei soluții holistice care acoperă toate aspectele conformității RO e-Factura, nu doar formatarea fișierelor XML.